USM Förkval

10 DEC 2018 17:44
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 17:44

Foto: Evy Nordqvist

9 dec var det förkval till USM i Falkenberg. 8 lag var anmälda. 6 lag skulle gå vidare till nästa kval. För första gången på länge hade vi två avbytare. Linn Persson, Felicia Hagwall, Frida Sjöberg, Tindra Aldén, Hulda Wermelin, Arisara Pharapan, Juliia Nordqvist och Ida Kjernholm ingick i laget.
Vi inledde (som vanligt) mot Falkenberg. Vi spelade riktigt bra,  pressade falkenbergarna rejält och vann första set med  25-22. Sen slappnade våra tjejer av och förlorade andra och tredje set tyvärr. Samma mönster mot Värnamo och Jönköping. Vi förlorade med 1-2 mot bägge lagen. Spelade bitvis ruskigt bra, tjejerna kastade sig och räddade många svåra bollar, gjorde många serveess blandat med servemottagning som inte fungerade och alldeles för många servemissar.
Tjejerna visste att de kunde spela bra så i B-slutspelet började de mentalt om från början och då vann man med 2-0 mot Westan och 2-1 mot Värnamo. Kändes bra att få avsluta med två segrar. Tjejerna är därmed vidare till nästa kval i Falkenberg den 16 mars. Jippi!!!!

Falkenbergs tränare kom från och tyckte att vi hade spelat riktigt bra emot dem. Nu har vi visat att vi kan. Falkenberg som vi hade spelat jämnt mot gick till final men förlorade där mot Ljungby.

Det som också kändes kul var att vi hade 11 anhöriga i publiken som hejade för fullt.

Nu är det bara att träna på det vi behöver utveckla till den 16 mars. Spelar vi det spelet vi kan så borde vi ha en rejäl chans att gå vidare till USM-slutspelet.
Tack A-laget för att ni sparrade mot oss innan.
Skribent: Sara Henriksson

Relaterad bild