Volleyboll i Sverige

SM-slutspelet närmar sig! Svenska Volleybollförbundet har i samråd med serieföreningen Svensk Elitvolleyboll (SEV) beslutat om ett anpassat upplägg med målet att svenska mästare ska kunna koras sportslig väg.

Seriefinal och förstaplats i grundserien i potten. Då tog Sollentuna revansch på Hylte/Halmstad för finalförlusten i Grand Prix för en månad sedan.

Elitserienvolleyboll.se med en kort rapport samt länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång!

Isabelle Haak och hennes Vakifbank är klara seriesegrare i turkiska Misli Voleybol Sultanlar Ligi. Det står klart efter onsdagens heta Istanbulderby mot tabelltvåan Fenerbahce.

Vid fredagens Champions League-lottning i Luxemburg stod klart att svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak och hennes Vakifbank Istanbul ställs mot polska Chemik Police i kvartsfinalspelet som dundrar igång 23 februari.

Pågående pandemi och restriktionerna som följer av den gör att det fortsatt råder osäkerhet kring genomförandet av 2021 års upplaga av Veteran-SM.

Elitserienvolleyboll.se levererar en matig rapport med förutsättningar samt länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång!

Tre svenska volleybollstjärnor visade under veckan upp sig på den största av volleybollscener för europeiska klubblag när Champions League-gruppspelet avgjordes i så kallade bubblor.

Under onsdagen stod Haak-systrarna Anna och Isabelle för andra gången inom loppet av tre månader på varsin sida nät i en tävlingsmatch. Och det var inte i vilket sammanhang som helst; Champions League, den största av scener för europeiska klubblag!

Alexandra Lazic och Haak-systrarna Anna och Isabelle är redo att på nytt visa upp sig på den största av scener för europeiska volleybollklubbar när Champions League-gruppspelet avgörs kommande dagar!

Årets upplaga av GP blev ingen annan lik.– Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidrog till att det kunde genomföras trots de mest utmanande förutsättningarna i evenemangets historia, säger Simon Dahl, internationell förbundschef på SVBF.

Hylte/Halmstad la beslag på båda mästartitlarna när 2021 års upplaga av Grand Prix avgjordes i Uppsala i helgen!

I helgen korar vi 2021 års Grand Prix-mästare! Häng med oss via livestreamen på volleytv.se och i Svensk volleybolls kanaler på sociala medier (Facebook – Instagram – Twitter)!

Efter regeringens pressträff på torsdagen står klart att spelare födda 2004 och tidigare fortfarande inte får tävla, vilket gör att seriespelet inte kan återupptas den 6-7 februari, vilket var förhoppningen.

IZ Elmontage

Br Clareus