Volleyboll i Sverige

Det är 33 år sedan det senast inträffade och har bara hänt fem gånger tidigare, men nu är det nära igen. Kommande dagar kan de svenska mästartitlarna hamna i en och samma förening!

Engelholms VS-fostrade Isabelle Haak, 21, och hennes lagkamrater i Vakifbank Istanbul kan titulera sig turkiska mästare i volleyboll!

Helgen 17-18 april inleds elitseriesäsongens stora crescendo. Se samtliga SM-finalmatcher via SportExpressen Play!

Grand Prix-mästaren och grundseriesegraren Hylte/Halmstad är vidare till SM-final! Det står klart efter torsdagskvällens 3-0-seger i den tredje och direkt avgörande semifinaldrabbningen mot Örebro.

Elitseriens spelare och coacher har utsett Säsongens elitseriedomare. Läs intervjun med Stefan Bernström!

Anmälan är öppen! Lag som vill spela i Svenska Volleybollförbundets seriesystem under säsongen 2021/22 ska registrera sig för spel senast lördagen den 15 maj.

Det blir en halländsk uppgörelse om SM-guldet på herrsidan! Det står klart efter att Hylte/Halmstad besegrat grundseriesegraren Sollentuna för andra gången inom loppet av tre dagar.

Landslagsspikern Anna Haak blev i helgen fransk ligamästare med sitt ASPTT Mulhouse. SVT rapporterar!

Hälften av finalplatserna är tingade efter en härlig slutspelshelg, där Engelholms VS damer och Falkenbergs VBK:s herrar stängt sina respektive semifinalserier!

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport samt länkar till livescore och stream inför helgens slutspelsmatcher!

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport samt länkar till livescore och stream inför påskhelgens semifinalpremiärer!

Säsongens lag instiftades inför säsongen 2015/16 och är för många den mest ärofyllda utnämningen för en elitseriespelare. Varför? För att det är kollegorna – både lagkamrater och motståndare – som röstat fram drömuppställningen!

Tredje slutspelsfasen av fem är avgjord! Under de gångna dagarna stängde fyra lag sina respektive återkvalsserier och lade därmed beslag på de återstående semifinalbiljetterna!

Spelarna har sagt sitt! Sju lirare tar plats i Säsongens lag på damsidan 2020/2021.

Elitserietränarna har röstat fram Hanna Hellvig, Hylte/Halmstad, och August Borna, Lund, till den kanske mest prestigefulla av Elitseriens utmärkelser: Säsongens spelare!

IZ Elmontage

Br Clareus