Mer om oss

VK Veddige startades 1977 men det har spelats volleyboll i byn långt före detta. Föreningens vagga skulle kunna vara det man kallar "Maa" mellan Kullagård och Fageråkra strax före Vesters på vänster sida. I den kröken av Viskan (ungefär där vägen är på lägsta punkt) bildades vid lågvatten på sommaren en sandbank och där spelades det volleyboll redan i mitten på sextiotalet. Evert Sjögren...Linas pappa berättade en historia för ett tag sedan som handlade just om detta och att det var killar som inte spelade fotboll som införde volleybollen i Veddige.Han berättade hur det en sommarkväll spelades...några av dem som var med var bland andra Evert själv, Rune, hans bror Kjell och Karl- Erik i Börs. Kjell kom med en sprillans ny mockajacka och hängde upp den på ett staket för att spela volleyboll ett par timmar när de var färdiga stod ett gäng kossor och tuggade på hans fina jacka. Evert kan inte påminna sig att han någonsin såg att Kjell hade den jackan på sig nån mer gång! Så gick det till på den tiden, beach är således som ni hör inte nåt nytt för VK Veddige! Det man tränade för var en volleybollturnering arrangerad av 4H som spelades på sommaren på Plönningeskolan.

Så den första volleybollen i Veddige spelades i 4Hs regi sedan blev det ett tag som en sektion i Veddige BK. Det är på tjejsidan vi har låtit tala om oss och fortfarande producerar talanger. Idag spelar t ex Elin Pettersson för Svedala i högsta serien, hon blev vald till årets rookie i elitserien på damsidan! Själva har föreningen två säsonger i högsta serien men det var länge sedan. Idag är det på ungdomssidan våra tjejer låter tala om sig, t ex blev tre U15 flickor Ylva Degerman, Madeleine Dranvik  och Jessica Botsjö svenska mästare i 3 Beach i Augusti-07. I U17 inomhus har vi massa duktiga tjejer just nu och våra träningar är fulla med unga tjejer och för den delen också lite killar som vill bra volleybollspelare. Traditionen lever vidare i Veddige!

Om du har några bilder andra historier eller annat såf får du gärna delge föreningen detta. det skulle vara kul att ha en riktig historiesida här!

Uppdaterad: 01 OKT 2018 16:04

imagemxzos.png